A veces, la ciencia avanza una barbaridad... y en otras, la ciencia no sé muy bien que es lo que hace.

Leído (página 12) en el diario ADN (disponible a la entrada del Supermercado del Corte Inglés):

gen_capullo

Conclusión científico/periodística:

"Si el hombre es infiel, es posible que sea por causa genética... si lo es la mujer, es porque es una guarra." (no lo dice así, pero...).

Vamos a ver... Sr. Walum y resto de miembros del Karolinska... Si el alelo 334 que tienen 2 de cada 5 hombres provoca que sus mujeres estén menos satisfechas (según escribe el Sr. EFE), la conclusión lógica es que es la genética -del hombre- la que puede explicar la infidelidad de la mujer, y no al revés.

Gracias a este titular, más de uno intentará servirlo como coartada:

"Señoría, la infidelidad que causó este proceso de divorcio es culpa de la genética. Soy un alelao 334" , dirá él. Y su razón tendrá... Será un alelao de cabo a rabo.

Publicar un comentario

  1. gens com a modificadors de comportament, moltes coses es porten als gens, tots ja sabem que si no es troba l´entorn adequat el gen es queda a "4 velas".
    De moment tenim el gen violent:
    la mutació del gen que codifica l´enzim Monoamino-Oxidasa A, MAO-A.
    Aquest és el causant de que la gent sigui violenta. Tenim el gen ludópata, el gen alcohòlic, el gen protector de les mares vers els seus fills, total que no s´ha de canviar el gen que et rodeja. Sinó que en un futur ens canviaran un gen per un altre, com si es tractés de la bombeta que s´ha fòs. Tot això dels gens sembla ridícul, però ho avalen els grans científics...
    Bon dia!!
    Raquel

    ResponderEliminar
  2. Hola
    No ho poso en dubte ni ho trobo ridícul... però crec que segons quines informacions en matèria cièntifica han de ser comunicades d'una manera diferent.

    ResponderEliminar
  3. L'article, un cop més, explica la meitat de l'article. El que diu és que hi ha un gen que ajuda adesenvolupar amb major probabilitat la infidelitat. En ciència la causalitat difícilment és directa. Serveix com a exemple la creació de basses d'aigua: pluja, un forat, l'absència de sol en aquell espai, etc. Per tant, es pot arribar al mateix punt de moltes maneres però hi ha una que és condició necessària però no suficient (la necessària seria la presència d'aigua). En cap cas l'article diu si el gen és condició necessària, ni si hi ha un altre gent que pugui estar present en les dones i produeixi el mateix efecte.En tot cas, el Karolinska és una gran institució, res a veure amb estudis que arriben aquí d'universitats de dubtosa reputació. De fet el Karolinska és el responsable de triar el premi Nobel (que no Nòbel) de medicina.

    ResponderEliminar
  4. Si parlem de gens, no us perdeu el següent youtube:

    http://www.youtube.com/watch?v=qCzbNkyXO50&feature=related

    ResponderEliminar

Gracias por tus comentarios, críticas, ideas, sugerencias, inquietudes.
Sin tus aportes, todos himajinamos menos.

(c) Daniel Vidal. Con la tecnología de Blogger.
 
Top