Esta mañana estaba en San Cugat bien temprano para acompañar a un cliente a Calaf, a una firma ante Notario. Dada la buena relación y el trayecto hemos comentado varias cosas, incluyendo la afición común a las cursas varias (él es corredor de maratones).

Pues parece que él, residente en San Cugat, va a estar de enhorabuena y a mi me va a tocar usar los Ferrocarriles de la Generalitat a finales de año, porque, según parece, la próxima edición de la San Silvestre Barcelonesa del 31 de diciembre de 2010 se hará… en San Cugat.

san silvestre cugat

Así lo ha anunciado hoy mismo el regidor de Deportes de San Cugat y el hasta ahora promotor de la carrera barcelonesa.

Veremos cómo acaba. Sin duda la “San Silvestre Barcelonesa” se hará en San Cugat. Ya hay horario y recorrido. Así será porque la “San Silvestre Barcelonesa” es una marca registrada (la número M 2541954) tal y como lo es “San Silvestre de Alcobendas” (marca M 2870573) o “San Silvestre Vallecana Popular e Internacional” (marca M 1059052), por poner un par de ejemplos (hay muchas más).

¡Ah! Si alguien piensa … “bueno pues en Barcelona (ciudad) que se haga la ‘San Silvestre de Barcelona’"”… pues muy bien, está captando la idea… porque esta denominación también es una marca registrada, esta vez por el Ayuntamiento de Barcelona (M 2619116), incluso para una clase tan ‘extraña’ como “METALES COMUNES Y SUS ALEACIONES; MATERIALES DE CONSTRUCCION METALICOS; CONSTRUCCIONES TRANSPORTABLES METALICAS; MATERIALES METALICOS PARA VIAS FERREAS; CABLES E HILOS METALICOS NO ELECTRICOS; CERRAJERIA Y FERRETERIA METALICA; TUBOS METALICOS; CAJAS DE CAUDALES; PRODUCTOS METALICOS NO COMPRENDIDOS EN OTRAS CLASES; MINERALES” (¿?)

Dejando de lado la excentricidad del Ayto. de Barcelona de registrar la marca para tan extraña cobertura (dinero público tirado), constátese pues que la “San Silvestre Barcelonesa” es titularidad de alguien distinto al titular de la “San Silvestre de Barcelona”.

¿Se entiende ahora el porqué, desde unos años atrás, lo que se popularizó desde el Ayto. no era la “San Silvestre” sino “la Cursa dels Nassos”? Exacto, lectores himajinarios… Sí, “Cursa dels Nassos” es una marca del Ayuntamiento de Barcelona (la M 2660451). Y no, no está registrada para “metales comunes o minerales”.

Ahora veremos si alguien registra “Cursa dels Nassos Barcelonesa” y/o “Cursa dels Nassos  de Barcelona”.

Y veremos (confiamos poder saber) cuánto le cuesta al Ayto. de San Cugat (u organismo ‘en la sombra’) la “licencia de uso” de dicha marca, los costes de organización, y por cuántos años se ha firmado el “derecho” a que la “San Silvestre Barcelonesa” tenga lugar en San Cugat, porque está claro que se trata exclusivamente de ‘convencer’ al titular de la marca –un particular- para poder usarla para una carrera en cualquier localidad (¿incluso de fuera de la provincia?).

Todo ello, triste en el año “atlético” por excelencia de Barcelona.

Publicar un comentario

  1. Deixant de banda l'anècdota de marques, anar a correr a Sant Cugat no em sembla malament. Pensem una cosa, hi ha molts clubs de la ciutat que organitzen altres curses (cada cop se'n fan més) i que dificulten que altres ciutats del voltant pugui atreure la participació que voldrien. La sensació que tenen alguns clubs de ciutats és que "negoci" amb les curses només l'estan fent els de Barcelona, i a la resta de llocs bàsicament cobreixen els costos. PEr tant, benvinguda sigui la descentralizació d'actes. Dit això, potser no caldria que fos aquesta específiament.

    ResponderEliminar
  2. Andreu...

    Hi ha uns calendaris de curses... i sí, a vegades hi han més de dos i tres que coincideixen... i sí, els organitzadors d'entre elles es parlen per tal de no coincidir, perque saben que els corredors triaràn algunes en concret pel seu recorregut, la seva organització, els regals, les facilitats, etc. I tothom vol participants. El mateix passa amb les maratons, les fires, etc.

    Lògicament, si hi ha una cursa a Bcn i una altra fora, és ben natural que molta gent de Bcn trii la més propera. Però compte, les curses ben organitzades i amb pedrigree poden perfectament "lluitar" i guanyar contra les "centrals". I les "centrals" (aquest dissabte, pujada al Tibidabo, amb una pèsima organització -i 18 euros de cost- és un exemple) si no ho fan bé... doncs...´no sobreviuran, tot i estar al centre.

    Hi ha moltes "SansSis" a Catalunya (i arreu). Algunes el 31/12, altres abans. L'any passat jo vaig participar a dues. El problema no és que San Cugat tingui una. El problema és que "venguin" que "es trasllada" la "de Barcelona", quan no crec que Barcelona deixi de tenir (però ja ho veurem) la "San Silvestre de Barcelona" o "la Cursa dels Nassos el 31/12".
    Jo acabaré l'any, confio, corrent. I Si pot ser per Bcn, millor (especialment aquella tarda/nit que hi ha tantes coses a fer).

    ResponderEliminar
  3. Ja et dic, no sé si BCN treurà aquesta cursa, em consta que no hi havia intenció, seguirà sent la Cursa dels Nassos, com sempre. Però sí és interessant que els esdeveniments es descentralitzin. Crec que els clubs han de seguir fent curses i no està malament que alguns clubs es coordinin, no només per no coincidir en dates, sinó també per alternar-se en algunes edicions allà on no hi hagi una relació geogràfica: per exemple, cursa de la integració, cursa de la dona, etc.

    ResponderEliminar
  4. Una evidència més de com es fan les coses per aquestes latituds i del perquè trigarem anys a sortir d'aquesta crisi. En comptes de sumar i intentar fer una carrera de primer nivell, ens embarquem uns i altres a defensar el negociat, encara que sigui a costa de muntar curses de sabata i espardenya (i aquí també dono la culpa a l'Ajuntament de Barcelona).

    ResponderEliminar

Gracias por tus comentarios, críticas, ideas, sugerencias, inquietudes.
Sin tus aportes, todos himajinamos menos.

(c) Daniel Vidal. Con la tecnología de Blogger.
 
Top