No hay duda que el encarecimiento del petróleo, la inflación, la crisis, etc. está afectando a mucha gente (¿a todos?) y que ello es especialmente duro para quienes son verdaderos autónomos y o pequeños empresarios, ya ni tan sólo tienen asegurado un sueldo.

Dicho esto, "lo de los camiones" (porque de huelga, nada) es de juzgado de guardia. Ni tarifas mínimas (que son ilegales) ni ocupar las carreteras. Si la crisis les afecta precisamente más por su carácter autónomo, quizás deben llegar a la conclusión de integrarse en empresas o grupos de transportistas, no lo sé.

Ayer ya tuve conocimiento de granjas en las que hay animales muertos por falta de suministros, que además, no pueden ser llevados a los lugares oportunos por falta de transporte, con los gravísimos problemas de salud pública que ello puede provocar.

Hoy, el Consejo General de Colegios Farmacéuticos me envía una nota acerca de la afectación a las oficinas de farmacias:

Madrid, 11 de junio de 2008.- Se están recibiendo en este Consejo General – a través de los Colegios Oficiales de Farmacéuticos y de la Distribución Farmacéutica – noticias de problemas que pueden llegar a afectar al correcto abastecimiento de los almacenes de distribución y, por extensión, a las oficinas de farmacia.El Consejo General de Colegios Farmacéuticos reconoce el derecho democrático a la huelga que tiene todo ciudadano en defensa de sus intereses. No obstante, al tratarse de medicamentos, que son un bien esencial para la salud de la población, debe tenerse en cuenta que la falta de suministro de los mismos puede ocasionar graves problemas de salud pública.Por tanto, el Consejo General hace un llamamiento para que se respeten los repartos de medicamentos.

Es curioso cómo, en ocasiones, la fuerza policial se despliega ante 'okupas pacíficos y nada molestos de viviendas vacías' y, en cambio, 'apenas hace nada' ante manifiestos okupas de bienes públicos.

Porpongo que el Ayuntamiento ceda unos cuantos (tienen muchos) de esos vehículos de la Urbana que fotografían las matrículas de los malvados conductores urbanos y que, en un momento, tome fiel nota de las matrículas de todos los camiones implicados. En el peor de los casos, y si necesitan refuerzos, que se los pidan a los de Google.

Y es que lo más triste es que, como en casi todas las movilizaciones, muchos de ellos son manejados por auténticos desalmados.

Publicar un comentario

  1. I que es permeti la venda ambulant (ordenada) de productes de primera necessitat. No té sentit que no hi hagi fruïta i verdura. A molts pobles es permet que el productor vagi directament a la plaza del poble sense necessitat d'intermediaris.

    ResponderEliminar
  2. A Tortosa i a més llocs. Al proper còctels & blocs us explicaré una anècdota amb una tortosina i la seva venda directa de taronges i mandarines ;)

    Dit això, subscric 100% el contingut del post. I jo a més em pregunto: no hi havia Guàrdia Urbana a Mercabarna?

    ResponderEliminar
  3. una vegada més ens apareix "la subcontractació" i com no podria ser d´altra manera s´aplica en el sector de transport. Es podrien comptar amb els dits de la mà les empreses de transport que tenen flota propia. La majoria de vegades tals "empreses" contracten a transportistes i els hi paguen X diners per un viatge i és lo tomas o lo dejas, sinó ja vindrà un romanès o polonès que ho farà. Aquesta empresa de transport es guanya molt bé la vida(l´intermediari) i és clar el client final que és el que paga li venen la pel-lícula que el transport ha pujat però el transportista aquesta pujada ni l´ensuma, co el que va passar fa dos anys, que van dir que farien unes tarifes mínimes i després no és van acomlir, perquè sempre ve el del costat que et diu que et farà un millor preu, o sigui que entre ells es p.....n.
    Petons!

    Raquel

    ResponderEliminar
  4. una vegada més ens apareix "la subcontractació" i com no podria ser d´altra manera s´aplica en el sector de transport. Es podrien comptar amb els dits de la mà les empreses de transport que tenen flota propia. La majoria de vegades tals "empreses" contracten a transportistes i els hi paguen X diners per un viatge i és lo tomas o lo dejas, sinó ja vindrà un romanès o polonès que ho farà. Aquesta empresa de transport es guanya molt bé la vida(l´intermediari) i és clar el client final que és el que paga li venen la pel-lícula que el transport ha pujat però el transportista aquesta pujada ni l´ensuma, co el que va passar fa dos anys, que van dir que farien unes tarifes mínimes i després no és van acomlir, perquè sempre ve el del costat que et diu que et farà un millor preu, o sigui que entre ells es p.....n.
    Petons!

    Raquel

    ResponderEliminar
  5. Raquel, això reforça l'argument de les cooperatives. Crec que els conductors s'equivoquen d'enemic. No és el govern, és el mercat en sentit ampli. O millor dit, les deficiències del mercat quan genera intermediaris innecessaris. Quan va començar la vaga em vaig preguntar per què els transportistes de països on la benzina està més cara no es queixen i vaig pensar que un motiu podia ser el que comentes (s'organitzen de manera diferent).
    I per això han d'aprofitar per organitzar-se. Catalunya, al cap i a la fi, és prou petita en termes de distribució.
    Respecte en Daniel, efectivament Tortosa és el cas que conec de més a prop, però tinc constància que també passa a molts altres pobles del Maresme, per exemple.

    ResponderEliminar
  6. Primer, gràcies a tots pels comments!

    Dit això... efectivament és un problema de subcontractació (o sigui, que com començava el post, lo de la benzina és important, però tangencial... però ambdues coses no només passen amb el transport. Si el mercat demana 'x' i tu ets una 'h' doncs téns un problema. I la solució passa per adaptar-te (cooperatives, etc. etc.)
    A més, cal pensar que en époques de crisi, aquestes feines es converteixen en un lloc de treball refugi. Es capitalitza l'atur, es compra un camió i una llicència i endavant... més competència i a més, disposada a més coses.

    I en relació amb la venda directa als mercats... la veritat és que honestament no crec que sigui la solució de no-res. M'agrada aquesta venda directa, però en el sector agro-alimentari, força vinculat a l'àmbit de la salut pública, s'ha d'anar amb peus de plom.

    ResponderEliminar
  7. justament (i no i dic per dir)després d´escriure aquí, pensava que si els pagesos venguèssin els productes directament, la gent s´auria d´organitzar en families-cooperativa i comprar d´aquesta manera, em sembla que hi halgú que ho fa i t´ho porten a casa o ho reculls tu, 100% d´acord amb el tema de la cooperativa.

    salutacions,

    Raquel

    ResponderEliminar
  8. Gracies per bloc intiresny

    ResponderEliminar

Gracias por tus comentarios, críticas, ideas, sugerencias, inquietudes.
Sin tus aportes, todos himajinamos menos.

Con la tecnología de Blogger.
 
Top