Y me pregunto.. ¿y aquellos no extranjeros que no conozcan el catalán, no lo harán?. Y si el extranjero tiene como lengua materna el castellano, ¿sí debe hacerlo dada su condición de extranjero, aunque hable el mismo idioma (modismos a parte) que el no extranjero catalano-ignorante?. ¿Y esa distinción, a qué obedece? Complicado país este.
Copia del artículo, aquí.
És un tema complexe. PEr una banda obligar mai és bo, però per una altra 20 hores no tenen perquè perjudicar ningú (també obliguen a fer cursos de seguretat laboral que tots sabem que no serveixen de gaire cosa). Si es justifica amb l'argument que el treball és el mitjà de la integració em sembla bastant correcte.
ResponderEliminarA la construcció?? No seria més normal fer-lo primer al sector de l'hosteleria o en el del comerç detallista?
ResponderEliminarComparteixo ambdues idees. Però, a més, no obligaran al senyor (o senyora) de Teruel i sí al d'Argentina?. Incomprensible !
ResponderEliminarSí, això és cert, daniel. Però ja es sap que el soroll mediàtic d'uns i altres seria diferent (la immigració no comunitària no es queixa en els mitjans de comunicació). Per això crec que van per la via directa. Quant els sectors, completament d'acord amb el David. A Barcelona el gremi de restauració crec que ja ha començat a fer aquests cursets.
ResponderEliminar