Recibo con agrado y sorpresa un email via Xing -gracias Esther- en el que se me informa de la celebración, el próximo 4 de junio, del "Dia Internacional del Refugiat a Girona".

Pese a que la costumbre es no ir avanzando acontecimientos, esta ocasión lo merece por tres motivos. En primer lugar, para que podáis ir haciendo hueco en vuestras agendas y no os pille de sorpresa esta sui-generis efeméride. En segundo lugar, por ser una petición expresa que gustosamente cumplo. Y en tercer lugar porque la fecha, aún oportuna, no se corresponde con el "Día Mundial del Refugiado" que 'oficialmente' no tiene lugar hasta el 20 de junio.

Sea como sea, os adjunto la propuesta para vuestro conocimiento y posterior divulgación:

"Des del Comitè Català de l’ACNUR proposem un descobriment de què significa ser refugiat des de la visió dels infants que ho són, i treballar amb els participants el concepte de Drets Humans i el respecte als “diferents”, com activitat de sensibilització per commemorar el Dia Internacional del Refugiat 2008. L’activitat consisteix en la realització d’un taller a partir de la visualització d’un audiovisual i amb el suport d’una exposició que mostra els sentiments dels infants refugiats. Pretenem, a partir d’aquest testimoni, despertar la curiositat dels participants per les vivències dels que venen de lluny, el per què han deixat la seva llar i generar un sentiment de solidaritat."


A qui s’adreça: Alumnes de primària i d’ESO.
Data: Dimecres 4 de juny.
Horari: de 10:00 a 18:00 h.
Lloc: Plaça Miquel Santaló (Girona).
Durada aproximada del taller: 1 hora.
Preu: gratuït.
PER A MÉS INFORMACIÓ: Comitè Català de l’ACNUR.
Tel: 93 301 20 35
sensibilitzacio@eacnur.org

Nota: Aún destinado a alumnos de primaria y pese a la edad de algunos, seguro que aún se aprenden cosas, tal y como demuestra un exitoso/polémico programa de televisión.

Publicar un comentario

Gracias por tus comentarios, críticas, ideas, sugerencias, inquietudes.
Sin tus aportes, todos himajinamos menos.

(c) Daniel Vidal. Con la tecnología de Blogger.
 
Top