Hay quienes piensan que el Barça (y más concretamente su presidencia) está adoptando unas determinadas posiciones políticas en algunos temas. No seré yo quien prejuzgue (aquí y ahora) estas consideraciones.

Sí, sin embargo, puede destacarse que en el Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Futbol Club Barcelona (empleats fixos discontinus) per al període 1.7.2006-30.6.2009 (codi de conveni núm. 0805302) hoy publicado en el DOGC mediante RESOLUCIÓ TRE/3782/2007, se indica, en su artículo 8 que:

"Els treballadors estaran igualment obligats a prestar els seus serveis, conformement a allò establert en el present Conveni, en aquells partits o actes que se celebrin al Club i que estiguin organitzats per la Real Federación Española de Fútbol, FIFA i UEFA, Lliga nacional de futbol professional, i qualssevol altres autoritats esportives. "

¿Ausencia-silencio-omisión de la Federació Catalana de Futbol?. Curioso...

Publicar un comentario

  1. Hi ha un motiu comercial al respecte:
    El Barça lloga l'estadi a la Federació. A canvi, no rep ni un euro dels beneficis de tele i taquillatge.
    Els treballadors discontinus els pot posar la federació o bé fer un contracte temporal amb el club.
    L'altre opció, cedir estadi i treballadors a canvi d'un percentatge, seria molt més arriscat per la federació.

    ResponderEliminar
  2. Gràcies pels comentaris.
    Diria que quan el Barça els lloga l'estadi, inclou la gespa, els vestidors, la llotja, els focos, etc, etc... també el personal necesari per a que l'estadi funcioni (sinó seria un caos).

    Per això, diria tanmateix que amb la Fed. Catalana sí en fan ús d'aquesta clàusula (que només pretén tenir 'lligats' als treballadors) .. però ho fan sota la frase final de tancament ("altres autoritats esportives").

    ResponderEliminar
  3. Dani, l'estadi inclou tot menys els treballadors. Precisament et puc dir que un dels problemes quan juga Catalunya al Camp nou és que obren molt poques portes i que la gent que està a l'entrada són empleats de la Federació contractats per l'ocasió, t'ho dic per coneixement propi de gent propera a mí. De tota manera, el que són operaris de gespa i altres treballadors, segurament van incorporats amb un extra per al club, com qui contracta una sala i necessita el tècnic de so.

    Lo important, a efectes de contracte, és que amb la Federació no estan obligats a mantenir tota la plantilla, està en funció de la pròpia necessitat de la federació i del preu/hora dels treballadors que li ofereix el club.

    Tampoc estan obligats quan hi ha un concert del Boss, que de fet els que hi treballen són de la promotora, ja et dic que els vigilants no són els mateixos i els que revisen les entrades seran de la promotora.

    ResponderEliminar
  4. En tot cas, no deixa de ser curiós que el principal club de la Federació Catalana de Futbol, i segurament el seu principal contribuent, la posi al nivell d'una promotora de concerts o d'una empresa de gestió d'esdeveniments...

    ResponderEliminar
  5. Gràcies Andreu pel comment (clarament, amb informació molt més directa)...

    Sigui com sigui, em continua semblant estrany que, amb independència de l'ús que en

    facin (o no en facin) d'aquests treballadors, no surti una menció a la Federació

    Catalana al Conveni.

    Encara que sigui per un tema de formes (pensa que en surten totes les "instàncies") jo

    hagués buscat un redactat que, entenent i adaptant-se a la situació que comentes,

    inclogués també la Federació.

    Però de nou, gràcies pel comment i el detall de la resposta !!

    ResponderEliminar

Gracias por tus comentarios, críticas, ideas, sugerencias, inquietudes.
Sin tus aportes, todos himajinamos menos.

(c) Daniel Vidal. Con la tecnología de Blogger.
 
Top