Sabido es que en diversas tradiciones, el 25 de diciembre suelen hacerse regalos (el Sr. de Rojo, el tronquito, etc.).

Pues bien, en el BOE del 25 de diciembre del pasado y cercano año 2007, se publicó la Orden Int/378/2007, en virtud de la cual las personas que sean designadas para los cargos de Presidente y Vocal de las Mesas electorales, percibirán una dieta de ... 60 euros.

Aclárese (punto segundo) que sólo tendrán derecho a percibir la dieta aquellos que tengan la condición de titulares. Los cargos suplentes (los del banquillo, o sea, a quienes se les notifica que son presidente o vocales suplentes), a pesar de su madrugón, se quedan sin dieta alguna (salvo que adquieran la condición de titular, claro).

Detacar que el aumento de dieta (un regalo propio del Tió) deriva de que "la experiencia de estos años ha puesto de manifiesto la trascendental labor que desempeñan los miembros integrantes de las Mesas electorales para un adecuado desarrollo del proceso electoral. La excepcional responsabilidad que conlleva este deber cívico aconseja incrementar la retribución que perciben los Presidentes y Vocales de las Mesas electorales".

Quizás algún lector himajinario tenga el próximo 9 de marzo 60 euros más y un día festivo menos.

Publicar un comentario

  1. Estar a una mesa electoral és un deure cívic i tot això... però desitjo que no li toqui a cap dels lectors, malgrat els 60 euros i el dilluns de festa (per als qui se'l puguin agafar, és clar) ;)

    ResponderEliminar
  2. Prefereixo tenir 60€ menys que anar a la Mesa electoral. Ho dic per experiència pròpia.

    ResponderEliminar
  3. Sou molt poc sacrificats !!! Jo m'he passat molts festius en temes electorals per no-res o menys dels 60 euros...

    Això sí, a veure si aquesta vegada m'ho puc evitar :)

    ResponderEliminar
  4. Jo crec que és una experiència interessant de veure. Vaig tenir la sort de ser-hi de president de mesa el 14Març 2004 i va ser una experiència engrescadora. També cal valorar que segurament és una de les obligacions cíviques que una part de la gent, encara que no li agradi, ho vulgui fer amb la màxima serietat.
    Ara bé, és lògic que en un clima de poc engrescament amb les autoritats faci més mandra.

    ResponderEliminar
  5. Coincideixo amb tu, Andreu..
    Jo he estat vocal, president de taula, interventor i apoderat.... i, encara que sempre poden haver-hi plans millors per un diumenge o festiu... tampoc és que sigui tan dolent!

    (i, ara, al menys, et pagaran 60 euros) :)

    ResponderEliminar
  6. És veritat que no és tan dolent, però si et toca quan estàs en època d'exàmens....

    ResponderEliminar

Gracias por tus comentarios, críticas, ideas, sugerencias, inquietudes.
Sin tus aportes, todos himajinamos menos.

(c) Daniel Vidal. Con la tecnología de Blogger.
 
Top